RBTX
Geplaatst op: 10-01-2023

RBTX online marktplaats 2.0

Low cost automatisering is nu nog eenvoudiger met RBTX

Het intuïtieve ontwerp  van RBTX biedt u onmiddellijk een overzicht van de juiste componenten en meer dan 100 kosteneffectieve automatiseringsoplossingen

Als u op zoek bent naar een individuele, kosteneffectieve automatiseringsoplossing, hoeft u niet ver te zoeken dankzij de RBTX online marktplaats van igus. In plaats van onderdelen van vele verschillende bronnen te kopen, kunnen geïnteresseerden hier low cost robotonderdelen van verschillende fabrikanten vinden – allemaal met prijs- en compatibiliteitsgaranties. Om het selecteren van geschikte individuele onderdelen of een afgewerkt systeem nog gemakkelijker te maken, presenteert igus nu robotica marktplaats 2.0 met een nieuw design en nieuwe functionaliteit.

Alle low cost robotica-opties verzamelen op één platform en automatisering zo eenvoudig mogelijk toegankelijk maken is het doel van igus. De specialist in motion plastics lanceerde in 2019 het RBTX.com robotica marktplaats. Het online platform brengt gebruikers en aanbieders van goedkope robotica snel en eenvoudig bij elkaar. Zo kunnen geïnteresseerden voor hun automatiseringsconcepten de losse componenten of complete oplossingen vinden die precies aan hun eisen en budget voldoen. “Er zijn nu 76 partners op onze RBTX-marktplaats. RBTX is beschikbaar in negen landen, en geïnteresseerden kunnen momenteel kiezen uit 259 verschillende producten – van robots, software, besturingssystemen en vermogenselektronica tot camera’s, grijpers, sensoren of motoren,” zegt Alexander Mühlens, hoofd van de automatiseringstechniek en robotica-divisie van igus. Alle componenten worden vooraf gecombineerd en getest zodat ze perfect samenwerken. “We willen voortdurend partners en producten toevoegen aan onze online marktplaats zodat gebruikers altijd toegang hebben tot een breed scala aan up-to-date aanbiedingen in dit snel groeiende marktsegment,” zegt Mühlens.

Bereik je doel sneller dankzij een verbeterde gebruikerservaring op RBTX

Een van de bedrijfsdoelstellingen van igus is “het gemakkelijkste bedrijf te worden om zaken mee te doen.” Dit geldt ook voor de bruikbaarheid van onze online tools en platforms, zoals RBTX. “We hebben onze website geanalyseerd en feedback van onze klanten ingewonnen om na te gaan hoe we de online marktplaats en de gebruikerservaring verder kunnen optimaliseren. Wij hopen dat het nieuwe ontwerp nog meer duidelijkheid en een marktplaatsachtig karakter schept en een nog intuïtiever gebruik mogelijk maakt. Zo kan iedereen die geïnteresseerd is zo snel en gemakkelijk mogelijk een geschikte robotica-oplossing vinden,” zegt Mühlens. Op het platform vinden klanten ook meer dan 100 kant-en-klare complete low cost oplossingen en toepassingsvoorbeelden met compatibiliteitsgarantie en onderdelenlijst. Er zijn bijvoorbeeld verschillende verlijmingstoepassingen beschikbaar vanaf € 6.010. In het nieuwe ontwerp kunnen gebruikers de resultaten filteren op toepassing of bedrijfstak, waardoor het zoeken nog gemakkelijker wordt. Er zijn nu ook andere productcategorieën, zoals software. Dit maakt het ook gemakkelijk om G-code of CSV-bestandsconverters en volledige LabVIEW-, MATLAB- en ROS-node-interfaces te vinden.

Krijg het beste advies bij elke stap met RBTX-xpert

Als u niet precies weet welke automatiseringsoplossing de juiste is of welke componenten nodig zijn voor uw automatiseringsconcept, kunt u hulp krijgen van de RBTXpert. Deze service is nu voor gebruikers beschikbaar bij elke stap op de website en kan direct geboekt worden voor een adviesafspraak. De service wordt verleend door ervaren igus automatiseringsdeskundigen die geïnteresseerden met raad en daad bijstaan en hen helpen de juiste oplossing te vinden voor elke toepassing. Het gaat om een gratis videogesprek, waarna geïnteresseerden een individuele vaste prijsofferte ontvangen. In een testruimte van 400 vierkante meter voor klanten geven de experts dagelijks live video-advies en testen ze samen met de klant de haalbaarheid van de geplande automatiseringstoepassing. Met “Test before you invest” kunnen klanten eenvoudig hun automatiseringstaken voorleggen. De robotspecialisten testen vervolgens binnen een uur gratis de robotinstallatie met het werkstuk van de klant. “Van deze dienst wordt steeds meer gebruik gemaakt. In Duitsland worden momenteel ongeveer tien tests per week uitgevoerd. Klanten ontvangen dan een handling-testvideo met een vaste prijsopgave voor de componenten die ze nodig hebben als ze de toepassing willen implementeren,” zegt Mühlens en voegt eraan toe: “Sinds het begin hebben we meer dan 1.200 projecten ondersteund en alleen al in Duitsland adviseren we gemiddeld 25 klanten per week. Wij brengen geïnteresseerden op ideeën aan en zetten onze volledige expertise in, zodat iedereen gemakkelijk een passende robotica-oplossing kan vinden zonder door kosten te worden vertraagd.”

OVER IGUS

igus GmbH ontwikkelt en produceert motion plastics. Deze smeermiddelvrije hoogwaardige polymeren verbeteren de techniek en verlagen de kosten, overal waar er sprake van beweging is. In energietoevoersystemen, uiterst flexibele kabels, glijlagers en lineaire lagers en draadspindeltechniek gemaakt van tribo-polymeren is igus wereldwijd marktleider. Het familiebedrijf dat is gevestigd in Keulen, Duitsland, is vertegenwoordigd in 31 landen en heeft wereldwijd meer dan 4.900 mensen in dienst. In 2021, genereerde igus een omzet van €961 miljoen. Onderzoek in ’s werelds grootste testlaboratorium in de sector, leidt constant tot innovaties en meer zekerheid voor de gebruikers. 234.000 artikelen zijn leverbaar uit voorraad en de levensduur kan online worden berekend. In de afgelopen jaren is het bedrijf uitgebreid door interne startups te beginnen, bijvoorbeeld voor kogellagers, robot-aandrijvingen, 3D-printen, het RBTX-platform voor Lean Robotica en intelligente smart plastics voor Industry 4.0. Enkele van de belangrijkste milieu-investeringen zijn het “chainge” programma – voor recycling van gebruikte kabelrupsen – en de deelname in een onderneming die olie uit kunststof-afval produceert.

Wij geven u graag advies!

Heeft u ondersteuning nodig bij het ontwerp van uw kosteneffectieve automatiseringsoplossingen? Wij geven u vrijblijvend advies, bij u ter plaatse, telefonisch of virtueel, over de keuze van het optimale materiaal, ondersteunen u bij de vormgeving en de keuze van het meest geschikte fabricageproces tot en met de productie en levering van de onderdelen.


CONTACT

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stefan 't Lam ELCEE medewerker
Stefan ’t Lam
Inside sales
slam@elcee.nl 078 654 47 19

 

 

 

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90