Glijlager assortiment ELCEE waaronder Tribo top en igus
Wat we doen

Glijlagers

ONDERHOUDSVRIJE OPLOSSINGEN VOOR UW (GLIJ)LAGERAPPLICATIE

ELCEE opzoek naar de juiste glijlagers

Opzoek naar de juiste glijlagers?

 

Neem contact met ons op

ONZE WERKWIJZE GLIJLAGERS

Toepassing glijlagers ELCEE
Calculatie glijlagers ELCEE
LAB VALIDATIE glijlagers ELCEE
TECHNISCH ONTWERP glijlagers ELCEE
VELD VALIDATIE glijlagers ELCEE
EIND PRODUCT glijlagers ELCEE

HIGHLIGHTS glijlagers

Documentatie

Vraag uw kopie van onze brochure over glijlagers aan

Documentatie aanvragen

Partners voor glijlagers

ELCEE is de voorkeursleverancier van diverse exclusieve merken glijlagers.

Glijlagers op maat geëngineerd of snel geleverd uit voorraad

ELCEE is leverancier van industriële componenten en assemblages, zoals glijlagers. Zowel voor standaardproducten als maatwerk zijn wij het aanspreekpunt en een betrouwbare partner die advies geeft waar u van op aan kunt. ELCEE is gespecialiseerd in alle soorten glijlagers. Een veel voorkomend component in industriële assemblages en productieprocessen. Daarom is het cruciaal dat u altijd exact het glijlager geleverd krijgt die past in uw project. Of u nu engineer bent die met technische vragen zit of een inkoper die op zoek is naar de juiste prijs-kwaliteit verhouding, wij staan klaar om u professioneel advies te geven en uw aankoop zorgvuldig te begeleiden. Hierbij zijn wij gericht op het reduceren van de ‘total cost of ownership’.

Toepassing van glijlagerbussen

Glijlagers toegepast door ELCEE

Glijlagers toegepast door ELCEE

Glijlagerbussen vinden hun toepassing in bijna elke industrie die u zich maar voor kunt stellen. Van offshore tot aan machineproductie. Voor bepaalde industrieën en processen is een hygiënische en/of stofvrije omgeving een voorwaarde. Een groot voordeel van glijlagers is dat er vele materialen bestaan die niet gesmeerd hoeven te worden en daarom geen vuil aantrekken. Naast dat dit bijdraagt aan een schone omgeving, is het onderhoud aan het glijlager daardoor nagenoeg nihil. In veel gevallen is het zelfs mogelijk kogellagers te vervangen door glijlagers zonder – of glijlagers met kraag. Er wordt door ELCEE altijd per situatie berekend of dit kan. Hiervoor schakelt ELCEE in-house engineers in. Zij onderzoeken en bepalen vervolgens of de transitie van kogellager naar glijlager haalbaar is.

GEBRUIK VAN GLIJLAGERVET IS VERLEDEN TIJD

Met de smeermiddelvrije glijlagers van ELCEE creëren wij USP’s voor onze klanten:

 • Geen vervuiling door smering
 • Levensduurverlenging van het glijlagersysteem, glijlagerblok, spindelmoer en glijlager schijf
 • Hierdoor minder downtime voor revisie
 • Onderhoudsvrije machines

11 in-house engineers tot uw beschikking

Of het nu gaat om glijlagerbussen, iglidur® glijlagers of het geschikte glijlagermateriaal, ELCEE is de expert in de markt. De productkennis is over de volle breedte van het assortiment hoogwaardig. In ons pand in Dordrecht zijn elf engineers aan het werk waarmee u als klant direct op niveau kunt sparren. Bijvoorbeeld over glijlagerpassingen en alle andere denkbare technische specificaties. Als engineer treedt u dus altijd in contact met iemand die uw taal spreekt. Onderbouwd met vergaande technische kennis en ervaring. Ze denken met u mee in elke situatie en met oog voor alle bijkomende variabelen. Kortom, met ELCEE als uw partner zijn alle ingrediënten aanwezig om uw project al in de engineeringsfase succesvol te starten.

ELCEE cost engineering

GIJLAGERSPECIFICATIES in kaart gebracht

Als u als engineer met technische vragen aanklopt bij ELCEE, gaan we graag met u in gesprek. Al pratende over de applicatie, stellen onze engineers u tal van vragen. Denk hierbij aan onderwerpen als:

 • Wat zijn de specificaties, omstandigheden, krachten en snelheden?
 • Volstaan lineaire glijlagers? Of wordt er een draaiende beweging gemaakt?
 • Worden de glijlagers onder water gebruikt?
 • Betreft het een vuile of juist een schone omgeving?

Kortom, bij één aanvraag, vraagt ELCEE u als klant het hemd van het lijf. Het liefst ontvangen we een CAD-tekening die we samen met u doornemen. Zijn deze tekeningen niet beschikbaar dan kan ELCEE deze ook zelf produceren.

DOUBLE CHECK OP TECHNISCHE SPECIFICATIES EN MATERIAAL

Wanneer een klant met uitgewerkte specificaties en eisen aanklopt, zal ELCEE dit altijd doorrekenen. Indien nodig gaan we hierover ook het gesprek aan. Een double-check als extra service gericht op een efficiënte productie en veilige industriële toepassing. Zo onderbouwen we met cijfers niet alleen de passing maar ook de keuze voor kunststof- of composiet glijlagers, brons, gelegeerd staal of elk ander materiaal.

ELCEE calculatie sheet

ELCEE glijlager calculatie

Uitvoerig controleren van de voor-series productie

Na de engineeringfase komt ELCEE tot een eindoordeel in de vorm van een tekening die wordt voorgelegd aan de klant. Aan de hand van de tekeningen worden zogeheten voor-series gemaakt. Pas wanneer de voor-serie 100% goedgekeurd is, start de serieproductie.

Glijlagers met kwaliteitsgarantie

Tijdens de serieproductie van de glijlagers is er een zeer gedetailleerd proces voor de kwaliteitscontrole. Bij productie in het Verre Oosten vindt daar de belangrijkste controle plaats. ELCEE heeft daar tachtig eigen medewerkers die continu de productiekwaliteit bewaken. Hierdoor zijn we er zeker van dat we in Nederland geen afgekeurde producten ontvangen. Bij aankomst in Nederland voeren we wel steekproefsgewijs controles uit. Hierin gaan we ver. Zelfs de samenstellingen van het gebruikte metaal en/of de kunststof worden gecontroleerd. Ook op productie batches uit het standaard assortiment vindt controle plaats. Maar ook de assemblage van lagers in klantspecifieke onderdelen, wordt gemonitord en vastgelegd. ELCEE garandeert kwaliteit.

ISO-certificeringen met ELCEE

ELCEE’s claim van kwaliteit wordt onderbouwd door ISO-certificeringen. Glijlagers van ELCEE kunnen onder andere worden gecertificeerd volgens de volgende normeringen:

 • ISO 9000
 • ISO 14002
 • IATF 16949

Al meer dan vijftig jaar brengt ELCEE glijlagers op de markt. Hiervoor werken wij samen met tien gespecialiseerde productielocaties. Het mag voor zich spreken dat er ruime kennis over de productie en toepassing aanwezig is.

Certificaten ELCEE

GA IN GESPREK MET EEN COLLEGA-ENGINEER

ELCEE is de gesprekspartner voor engineers aan de klantzijde. Direct op niveau met een collega-engineer spreken is hierbij ons uitgangspunt. Onze engineers werken dagelijks met glijlagers en hebben daardoor detailkennis op deelgebieden opgebouwd. Met deze detailkennis helpen we u graag een optimaal functionerende machine te realiseren. Heeft u een technische vraag? Wij verbinden u graag door met een van de engineers.

GLIJLAGERS KOPEN? ELCEE WEET WAT INKOPERS BEWEEGT

Naast de engineer is ELCEE er ook voor de inkoper. Glijlagers bestellen met een juiste prijs-kwaliteit verhouding binnen een passende logistieke oplossing heeft de focus. Hiervoor hebben we in heel Europa magazijnen en onderscheiden we ons door wereldwijde productielocaties gecombineerd met een betrokken en actieve lokale houding.

GLIJLAGERS KOPEN ONDER EEN SCHERPE PRIJS-KWALITEIT VERHOUDING

ELCEE is dus ook uw partner als het gaat om een scherpe prijs-kwaliteit verhouding. In de industrieën waarbinnen wij met glijlagers opereren, is het niet mogelijk concessies te doen als het gaat om kwaliteit. Een inkoper die een scherpe prijs wil voor bijvoorbeeld sinterbronzen glijlagers, is ook altijd een inkoper die goede kwaliteit eist.

SNELLE LEVERING OP LOCATIE DOOR GROTE VOORRAAD

Of u nu iglidur, sinterbronzen glijlagers, composiet glijlagers of andere soorten glijlagers zoekt, ELCEE is uw partner. Want maar liefst 60% van alle glijlagers worden direct uit voorraad geleverd. Dat betekent dat u als inkoper uw levering snel op de gewenste locatie heeft.

ELCEE IS ONE-STOP-SHOP VOOR ENGINEERS EN INKOPERS

De kern van het product van ELCEE is meerwaarde. Dat is wat ELCEE haar klanten levert en dat is waarom klanten terugkomen. Voor hen besparen we tijd en geld. Dit door engineering taken te vervullen, maar ook op het gebied van inkoop, kwaliteitsbewaking, total cost of ownership en logistieke oplossingen realiseren we voordelen. Dit positioneert ELCEE op unieke wijze in de markt. Vindt u dit interessant dan bent u bij ELCEE aan het juiste adres.
Dus bent u engineer of inkoper voor industriële componenten of assemblages? Bent u op zoek naar kwalitatieve glijlagers voor de beste prijs en met het juiste advies? Neem dan contact op met ELCEE. Wij beantwoorden al uw vragen en denken met u mee om tot de best passende oplossing te komen.

Neem contact met ons op

Onze kwaliteiten

Kennis

Vanwege onze knowhow en 100 jaar ervaring zijn wij een echte kennispartner

Cost engineering

Het transformeren van lassamenstellingen naar kosteneffectieve giet- en smeedstukken

Kwaliteit

Volledig uitgeruste laboratoria voor kwaliteitsbewaking en materiaalanalyse in Europa en Azië

Productie

Productienetwerk met ruim 150 gekwalificeerde productielocaties ter wereld

Local hero

Kantoren overal ter wereld: ELCEE is uw lokale leverancier in een mondiale economie

Supply chain

We organiseren de supply chain van ontwerp naar productie tot in uw magazijn

Contact opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stefan 't Lam ELCEE medewerker
Stefan ’t Lam
Inside sales
slam@elcee.nl 078 654 47 19
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90