Duurzaamheid bij ELCEE

DUURZAAMHEID BIJ ELCEE

GEBOUWEN, FACILITEITEN, ELEKTRIFICATIE VAN BEDRIJFSVOERTUIGEN, NETWERKEFFICIËNTIE EN GERECYCLEERDE VERPAKKINGEN

Zonnepanelen op dak ELCEE Dordrecht

Certificering duurzaamheid

Duurzaamheid Breeam excellent
3Sustainability Ecovadis bronze 2023
Energie label A+++++ NL

Duurzaamheid bij ELCEE

  • Duurzaamheid van gebouwen en faciliteiten
  • Elektrificatie van bedrijfsvoertuige
  • Efficiëntie van het netwerk
  • Gerecycleerde verpakkingen
  • Leveranciers beoordeling
  • En duurzaamheidscertificaten

Duurzaamheid gebouwen en faciliteiten

Duurzaamheid is erg belangrijk voor ELCEE daarom maken wij ELCEE al onze gebouwen en faciliteiten zo duurzaam mogelijk. Vanaf 2021 is de vestiging van ELCEE in Dordrecht voorzien van 5.148 zonnepanelen die de energie leveren voor alle activiteiten op deze locatie. De kantoorlocatie maakt ook gebruik van LED-verlichting en klimaatbeheersing die de energie-efficiëntie van de kantoren verbetert.

Elektrificatie van bedrijfsvoertuigen

ELCEE streeft naar 90 tot 100% elektrificatie van haar wagenpark. Om dit doet te bereiken worden geleasede diesel- en benzineauto’s aan het einde van het leasecontract vervangen door elektrische of hybride modellen. Hierdoor is het aandeel elektrische voertuigen in het bedrijfswagenpark tussen 2020 en 2021 al gestegen van 18 naar 28%.

Netwerkefficiëntie voor duurzaamheid

Consolidatie van containervervoer: De omvang van ELCEE stelt ons in staat volle containers met producten te verschepen van productielocaties naar onze magazijnen. Dit zorgt voor een optimale benutting van de transportcapaciteit en dus voor CO2-efficiëntie.

Consolidatie van zendingen: Een groot deel van de totale CO2-uitstoot van ELCEE is indirect en komt van uitbesteed vervoer. Een manier om deze uitstoot te verminderen is door te zorgen voor een efficiënt netwerk. ELCEE’s grootste expediteur voor uitgaande zendingen werkt samen met de logistieke groep TransMission, een samenwerkingsverband van 12 expediteurs in Nederland. Het doel van deze groep is zendingen te consolideren en het aantal gereden kilometers te verminderen.

Logistieke planning: Wij houden het aantal expreszendingen laag door zorgvuldig beheer van de toeleveringsketen. Want hoe minder last-minute zendingen naar onze klanten nodig zijn, hoe minder CO2-uitstoot wordt gegenereerd. De reden hiervoor is dat kleinere koeriersbusjes en vliegtuigen meer CO2 uitstoten in verhouding tot het gewicht en de vervoerde afstand dan grotere vrachtwagens en schepen.

Gerecycleerde verpakking

Al onze vracht wordt vervoerd op Euro pallets, wat gebaseerd is op een wereldwijd uitwisselingssysteem waarbij pallets voortdurend worden hergebruikt – dat wil zeggen, verhandeld tussen gebruikers in de supply chain. Deze maatregel levert een besparing op van 70%, vergeleken met het gebruik van nieuwe pallets.

Leveranciers beoordeling

In onze beoordeling van leveranciers is duurzaamheid een belangrijke factor. We beoordelen verschillende aspecten zoals arbeidsomstandigheden, grondstofgebruik, materiaalrecycling, co2-uitstoot, enz. Zo zorgen we ervoor dat we alleen werken met bedrijven die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria. Bovendien dragen wij bij aan het duurzaamheidsbewustzijn van de productiepartners.

Duurzaamheidscertificaten

EcoVadis: EcoVadis is een organisatie die bedrijven beoordeelt op hun MVO-naleving. ELCEE is beoordeeld met een bronzen medaille voor 2021 op basis van onze prestaties op het gebied van milieupraktijken, arbeidsrechten, ethiek en duurzame inkoop, wat resulteert in een plaats in de top 50% van de door EcoVadis beoordeelde bedrijven. Wij streven er dan ook naar de door Ecovadis voorgestelde verbeteringen door te voeren om onze inzet op deze gebieden voortdurend te versterken.

BREEAM-certificaat: Het BREEAM-certificaat is een standaard die wordt gebruikt om een duurzaam gebouwde omgeving aan te duiden en wordt in meer dan 80 landen wereldwijd gebruikt. De ELCEE locatie in Dordrecht heeft van het bureau de beoordeling EXCELLENT gekregen. Vooral de zonnepanelen op het dak van het gebouw die voor duurzame energie zorgen, maar ook LED-verlichting in de kantoren, verder de klimaatbeheersing en vogelhuisjes en insectenkwekerijen rondom het gebouw dragen hieraan bij.

De toekomst

Natuurlijk is de kwestie van milieuduurzaamheid een steeds urgenter onderwerp, ELCEE is zich ervan bewust dat we allemaal een verantwoordelijkheid hebben om de impact die we op de planeet hebben te verminderen. Daarom nemen we maatregelen om meer ambitieuze stappen te zetten met betrekking tot onze duurzaamheidsinitiatieven. In de nabije toekomst zijn we van plan berekeningen van de CO2-voetafdruk van producten beschikbaar te maken voor onze klanten, zodat zij gemakkelijk inzicht krijgen in de milieu-impact van hun eigen producten. Daarnaast onderzoekt ELCEE de mogelijkheid van CO2-compensatie, om de emissies die niet vermeden kunnen worden te compenseren. Dit omvat ook de optie om koolstofneutrale verzending aan te bieden. Het doorvoeren van zinvolle veranderingen kan echter niet alleen worden bereikt. Daarom staat ELCEE in nauw contact met de leden van haar toeleveringsketen. We bespreken toekomstige opties voor emissiebeperking en een gezamenlijk traject naar een duurzamere bedrijfsvoering.

Onze kwaliteiten

Kennis

Vanwege onze knowhow en 100 jaar ervaring zijn wij een echte kennispartner

Cost engineering

Het transformeren van lassamenstellingen naar kosteneffectieve giet- en smeedstukken

Kwaliteit

Volledig uitgeruste laboratoria voor kwaliteitsbewaking en materiaalanalyse in Europa en Azië

Productie

Productienetwerk met ruim 150 gekwalificeerde productielocaties ter wereld

Local hero

Kantoren overal ter wereld: ELCEE is uw lokale leverancier in een mondiale economie

Supply chain

We organiseren de supply chain van ontwerp naar productie tot in uw magazijn

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Erwin Manders
Erwin Manders
Director Operations
Info@elcee.nl 078 654 47 77
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90