ESEF MAAKINDUSTRIE 2024: BEZOEK ELCEE, PRINS EN CHINAWORKS IN HAL 3 STAND B090
Geplaatst op: 06-02-2024

ESEF Maakindustrie 2024: Bezoek ELCEE, PRINS en ChinaWorks in Hal 3 stand B090

ESEF Maakindustrie is de meest toonaangevende vakbeurs voor succesvolle, duurzame en innovatieve maakoplossingen. Van 12 t/m 15 maart 2024 vindt deze plaats bij Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit evenement kun je jouw kennis vergroten door deel te nemen aan inhoudelijke sessies, workshops en activiteiten. Bezoek ook de stand van ELCEE, PRINS en ChinaWorks in hal 3 B090.

ELCEE heeft dit jaar als thema tijdens ESEF Maakindustrie de TCO optimalisatie. We leggen de nadruk op kostenbesparing door het optimaliseren van gelaste constructies naar gietstukken of smeedstukken. Onze ervaren engineers staan klaar om uw componenten te transformeren naar kosteneffectieve gietstukken, smeedstukken en lasconstructies.

registreer voor een gratis bezoek

Gieten voor kostenbesparing en kwaliteitsoptimalisatie!

Het grote voordeel van gieten is dat het een techniek is waarmee in zo min mogelijk stappen een eindproduct wordt geproduceerd. Dit maakt het tot een kostenbesparende techniek. Het reduceert de arbeidskosten en nabewerkingen. Geavanceerde gietstukken combineren uitzonderlijke sterkte met een laag gewicht en een hoge vormvrijheid, waardoor het gewicht van het product aanzienlijk kan worden verminderd. Dit resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen, zo kunnen we met productoptimalisatie arbeidskosten, materiaalkosten, transportkosten, nabewerkingen en andere kosten verminderen.

ELCEE beschikt over productielocaties voor verschillende giettechnieken en seriegroottes die in uw voordeel worden ingezet. Wij werken met een breed scala aan materialen zoals staal, (duplex) roestvast staal, aluminium, ijzer, koper, metaal en kunststoffen. Onze productieprocessen omvatten alle voorkomende giettechnieken of smeedtechnieken. Ook het samenstellen van assemblages tot het gewenste eindproduct behoort tot onze mogelijkheden.

ELCEE breidt haar productassortiment uit

Prins Metallurgische Producten B.V., ChinaWorks B.V. en ELCEE hebben onlangs haar krachten gebundeld. Deze samenwerking stelt ons in staat u een breder en diverser aanbod van producten en diensten te bieden. Daarnaast zorgt het voor meer flexibiliteit en efficiëntie voor uw projecten.

Wat betekent dit voor u?

Dankzij de toevoeging van PRINS en ChinaWorks zijn wij in staat om u te voorzien van:

  • Een compleet assortiment giet- en smeedproducten uit verschillende regio’s, waaronder Oost-Europa, Turkije, India en China
  • Producten van klein tot groot formaat, licht tot zwaargewicht in verschillende materialen zoals gietijzer, roestvrij staal en non-ferro materialen
  • Assemblagemogelijkheden dicht bij de productieregio’s en in Nederland
  • Toegevoegde oplossingen in giet- en nodulair gietijzer en aluminium
  • De mogelijkheid om grotere lasconstructies om te zetten in gietstukken of smeedstukken met behulp van onze engineering support

PRINS OP ESEF MAAKINDUSTRIE?

PRINS is al 85 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van hoogwaardig gietwerk en smeedproducten. Vanuit ons hoofdmagazijn in Amersfoort bedienen wij klanten in diverse industrieën door heel Europa. In samenwerking met zorgvuldig geselecteerde productiepartners maken wij gebruik van verschillende technologieën, zoals verloren-was gieten, zandgieten en smeden. Om de kwaliteit te waarborgen, hebben wij PRINS Logistic Technical Centers in China, India en Amersfoort.

Onze focus bij PRINS ligt op het omzetten van lasconstructies naar volledig geoptimaliseerde stalen en ijzeren giet- en smeedproducten. Hiervoor hebben we de “Prins Academy” opgericht als platform voor ontwerpspecialisten om alle mogelijkheden op het gebied van giet- en smeedstukken te ontdekken.

Dankzij onze samenwerking met PRINS kan ELCEE nu een breed scala aan gietstukken leveren, variërend van een paar gram tot 150 ton, en van gietijzer tot super duplex. Samen bedienen we markten zoals machinebouw, offshore, spoorwegen, landbouwmachines en meer.

ChinaWorks OP ESEF MAAKINDUSTRIE?

ChinaWorks is gespecialiseerd in de productie van aluminium eindproducten, halffabricaten en onderdelen. Ons team van vakbekwaam personeel in China werkt met state-of-the-art machines. Wij bieden een breed scala aan technieken aan, waaronder hoge- en lagedruk spuitgieten, zandgieten, extruderen, kunststof spuitgieten, CNC verspaning en prototyping. Onze klantenkring strekt zich uit tot verschillende markten zoals medische apparatuur, verlichting, meubilair en elektronica.

Een van de voordelen van onze aluminium producten is de grote toegevoegde waarde op esthetisch gebied. Denk hierbij aan super gladde afwerkingen en spiegelgladde oppervlaktebehandelingen.

Spreken we u op onze stand? Hal 3 B090

Tijdens ESEF bespreken we graag uw specifieke wensen, hoe kunnen we uw TCO optimaliseren voor uw specifieke componenten. Wij denken aan besparingen op het gebied van gewicht, materiaal, arbeid, transport, nabewerkingen en meer.

Breng tijdens ESEF Maakindustrie 2024 zeker een bezoek aan onze stand in hal 3 B090 bij Jaarbeurs Utrecht. Wij verwelkomen u graag!

registreer voor een gratis bezoek

Openingstijden ESEF MAAKINDUSTRIE

12 maart: 10.00 uur – 18.00 uur
13 maart: 10.00 uur – 20:00 uur
14 maart: 10.00 uur – 18.00 uur
15 maart: 10.00 uur – 17.00 uur

Adres ESEF MAAKINDUSTRIE

Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht

 

Wil je meer weten over het productassortiment van ELCEE?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ralph Littooij ELCEE
Ralph Littooij
Inside sales
rlittooij@elcee.nl +31 78 - 654 47 21

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90