Peter Slijkhuis: TROTS OP TEAMWORK BIJ ELCEE
Geplaatst op: 07-11-2023

Peter Slijkhuis: trots op teamwork bij ELCEE

Trots op teamwork bij ELCEE

Peter Slijkhuis, een van de meest ervaren medewerkers, deelt graag zijn carrièrepad bij ELCEE. Hij begon in 1988 als commercieel binnendienst medewerker en klom uiteindelijk op tot International Sales Director. In dit artikel neemt Peter je mee op een reis door de organisatie van ELCEE toen hij net begon, bespreekt hij zijn grootste uitdagingen en benadrukt hij het belang van teamwork.

Een grote industriële afdeling

Ik werk al meer dan 35 jaar voor ELCEE en ik kan je vertellen dat het een mooi bedrijf is om voor te werken. Ik heb veel geleerd, veel meegemaakt en veel plezier gehad in mijn carrière. Direct nadat ik uit dienst kwam, kon ik bij ELCEE aan de slag. Het bedrijf was destijds relatief klein, met zo’n 40 medewerkers en ik kwam terecht op de afdeling hijsmaterialen, maar eigenlijk was het één grote industriële afdeling waar iedereen samenwerkte. De sfeer was gezellig en dynamisch, er werd hard gewerkt en er werd veel gelachen. Ik voelde me meteen op mijn gemak en kreeg goede begeleiding van mijn collega’s.

Ons assortiment veranderde door de jaren heen constant: van plaatklemmen tot hijskranen, van stalen lagers tot loopkatten. Samen met Gerard Dijkers was ik altijd bezig met het uitbreiden van nieuwe productgroepen en leveranciers.

Een nieuwe stap voor ons was de uitbreiding naar productautomatisering door middel van schroefautomaten, persen, doseerapparatuur, etc. Dit zorgde voor fantastische trips naar leveranciers in het buitenland, waar we niet alleen veel plezier hadden maar ook veel kennis opdeden over nieuwe producten die we vervolgens succesvol verkochten. Alles leek in goud te veranderen en alles lukte.

Skybox bij Sparta

Tijdens die periode hadden we een skybox bij Sparta, waar we grote (potentiele) klanten mee naartoe namen (deze werden vaak door ons zelf opgehaald en thuisgebracht). Na een onvergetelijke avond groeide een relatie uit tot één van onze grootste klanten. Het voetbal bracht ons echt dichter bij elkaar en zorgde voor langdurige zakelijke banden.

Waar ik ook prachtige herinneringen aan heb zijn de kerstfeesten, waarbij iedereen van het hele bedrijf aanwezig was. Ook gingen we met collega’s naar grote Arjan van Dijk feesten, altijd met partners, dat was een fantastische tijd. Ik kijk dan ook enorm uit naar het 100-jarig bestaansfeest op 10 november voor al het personeel van de ELCEE groep.

Spannend en leerzaam proces van Peter Slijkhuis

Ik heb bij ELCEE verschillende functies vervuld op diverse afdelingen. Nadat ik begon op de afdeling hijsmaterialen, ben ik me steeds meer gaan richten op technische aspecten, met name glijlagers. Dit sloot goed aan bij mijn opleiding (MTS). Ik werd een productspecialist en had veel contact met klanten. Uiteindelijk kreeg ik de kans om de glijlagerafdeling te leiden, maar voordat ik dat deed, wilde ik eerst meer ervaring opdoen in de buitendienst. Daarom werd ik accountmanager en na verloop van tijd nam ik uiteindelijk de leiding over de lagerafdeling. Het starten als manager van de afdeling Lagertechniek en het opzetten van leveranciers in Azië was een spannend en leerzaam proces, waarbij ik veel contact had met mensen uit andere culturen en landen. Ik ben er trots op dat we een goed netwerk hebben opgebouwd van betrouwbare partners. Na een tussenstap via de engineeringsafdeling Lagers en Gietwerk werd ik verantwoordelijk voor de Internationale Verkoop waarbij ik sales contacten onderhoud met veel internationale collega’s en een aantal grote internationale klanten onder mijn hoede heb.

Transitie naar business units

Eén van de grootste uitdagingen in mijn carrière was in 2000, toen we aparte business-units gingen opzetten in plaats van één grote industriële afdeling. Dat was een hele verandering, die veel organisatie en aanpassing vergde. Maar het was ook een mooie kans om meer focus en specialisatie te creëren binnen ELCEE.

Prestigieuze en complexe projecten

De meest interessantste en uitdagende projecten waar ik, onder andere met John Heerens, met heel veel plezier aan heb gewerkt, zijn alle Royal Navy fregatten en onderzeeërs, waar we schroefaslagers voor leveren. Dat zijn zeer prestigieuze en complexe projecten, waarbij we nauw samenwerken met onze klanten en leveranciers om de beste oplossingen te bieden. Het is altijd een eer om betrokken te zijn bij deze projecten en om te zien hoe onze producten bijdragen aan de veiligheid en prestaties van deze schepen.

Teamwork volgens Peter Slijkhuis

Het meest waardevolle dat ik heb geleerd in mijn carrière, is dat je alleen succesvol kan zijn als je met z’n allen samenwerkt. ELCEE is een bedrijf waar teamwork centraal staat, waar iedereen elkaar helpt en respecteert, en waar we samen streven naar het beste resultaat voor onze klanten. Ik ben trots om deel uit te maken van dit team en ik hoop nog lang bij ELCEE te blijven werken.

Deel van mijn leven

ELCEE is een deel van mijn leven geworden en ik ben er nog steeds enthousiast over om hier te werken. Ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen, gesteund en geïnspireerd in mijn carrière. Ik kijk uit naar de toekomst en naar alle nieuwe uitdagingen en kansen die nog komen gaan!


Wil je meer weten over Peter Slijkhuis?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Peter Slijkhuis ELCEE
Peter Slijkhuis
International Sales Director
pslijkhuis@elcee.com +31 78 654 47 57

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90