Frank Denys at ELCEE
Geplaatst op: 17-10-2023

Carrière van Frank Denys bij ELCEE

Vandaag duiken we in het fascinerende verhaal van Frank Denys en zijn carrière bij ELCEE. Frank is Business unit manager bij Global Suppliers in Izegem, België, dat deel uitmaakt van de ELCEE groep. Hij is al meer dan een decennium actief in dit bedrijf en heeft verschillende functies bekleed. Lees meer over zijn interessante reis vol uitdagingen, veranderingen en waardevolle lessen.

Goede start

Sinds 1 januari 2010 is Frank een trotse en toegewijde werknemer van ELCEE. Frank herinnert zich zijn eerste dagen bij ELCEE als erg leuk en uitdagend. Hij was op zoek naar een nieuwe uitdaging en vond deze bij ELCEE. Het hele team deed hun best om hem welkom te laten voelen en hem snel in te passen binnen het bedrijf.

Diverse functies

Gedurende zijn tijd bij ELCEE heeft Frank verschillende functies bekleed. Hij begon als commercieel verantwoordelijke en heeft later de inkoopafdeling ondersteund vanaf 2012. In september 2014 werd hij de leider van de inkoopafdeling.

Uitdagende situaties

Frank benoemt zonder twijfel de COVID-periode als de grootste uitdaging in zijn carrière. Als expert in ‘change & crisis management’ was hij bekend met uitdagende situaties, maar de onvoorspelbaarheid en impact van de pandemie waren ongekend. Hij grapt zelfs dat hij nooit had gedacht dat ‘de hel’ zoveel kamers zou hebben! Maar Frank heeft deze uitdaging met moed en veerkracht aangepakt.

Grootste veranderingen

Vanuit het perspectief van sales, merkt Frank drie hoofdrichtingen op, die hij benoemt als grootste veranderingen in zijn carrière. Ten eerste ziet hij dat niet alleen multinationals, maar ook kleinere bedrijven steeds professioneler worden en waardering hebben voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit leidt tot een algemeen bewustzijn en nieuwe standaarden in plaats van louter winstgedreven zijn.

Ten tweede staan klanten meer open voor het volledige kostenplaatje in plaats van alleen naar individuele prijzen te kijken. Hierdoor krijgt Frank de kans om betere kwaliteit te bieden waar nodig.

Ten derde merkt Frank op dat het mondiale bewustzijn is verschoven, vooral onder de jongere generatie. Vooroordelen over Azië, met name China, maken plaats voor een bredere kijk op het mondiale aspect van projecten. Het is alsof we eindelijk uit een woestijn zijn gekomen!

Aan de inkoopkant heeft Frank gezien hoe productie steeds meer gericht is op automatisering, veiligheid op de werkplek en milieukwesties. Hij beschouwt dit als een overgangsperiode waarin China zich klaarmaakt om de leiding te nemen in het moderne tijdperk.

Blij als een kind

Het is moeilijk voor Frank om één specifiek project te kiezen als “meest interessant”, omdat hij gezegend is met verschillende uitdagingen gedurende het jaar. Of het nu groot of klein is, elke keer dat hij een probleem kan oplossen of tot een eindresultaat komt, voelt hij zich “blij als een kind”. Het opdoen van ervaring en het vermogen om problemen op te lossen zijn de meest interessante aspecten van zijn baan.

Levenslessen

Frank benadrukt drie belangrijke lessen die hij heeft geleerd:

  1. Geduld: Doorzetten totdat er een oplossing mogelijk is, maar altijd in balans met tijd, kosten en wederzijds voordeel.
  2. Wederzijds respect: Dit staat boven geld, positie en status. Respect moet worden verdiend en begint met zelfrespect.
  3. Eén team: Het belang van teamwork en een stimulerende werkomgeving waarin mensen elkaar adviseren, motiveren, luisteren en helpen. Zonder teamwerk kan niemand excelleren.

Delen van enthousiasme

Frank kijkt uit naar het delen van enthousiasme en productkennis binnen de ELCEE-groep om de wederzijdse groei van de verschillende divisies te stimuleren. Hij is enthousiast over deze mogelijkheid in de nabije toekomst.


Wil je meer weten over ELCEE?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld van een kaart
Algemeen contact
ELCEE
info@elcee.nl 078 654 47 77

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90