ELCEE BUNDELT KRACHTEN MET PRINS CASTINGS & FORGINGS
Geplaatst op: 12-10-2023

ELCEE BUNDELT KRACHTEN MET PRINS CASTINGS & FORGINGS

We zijn verheugd te kunnen melden dat Prins Castings & Forgings zich aansluit bij de ELCEE groep. Beide bedrijven zijn toonaangevende leveranciers van mechanische componenten en samenstellingen voor een breed scala van industrieën. De krachtenbundeling is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en zal de activiteiten van ELCEE en Prins versterken. Met technische kwaliteitscentra in Nederland, Polen & China, en magazijnen in Nederland, België, Denemarken, Polen, Zweden & China, kan de ELCEE groep zowel standaard als geëngineerde mechanische componenten en samenstellingen leveren. Met het assortiment van Prins, levert ELCEE het volledige spectrum van giet- en smeedstukken van klein tot groot formaat en van licht tot zwaar gewicht in materialen van gietijzer tot roestvast staal. De transactie met Prins vond gelijktijdig plaats met de overname van ELCEE door Torqx Capital Partners (“Torqx”).

BETROUWBARE PARTNER

Peter Fluitsma, CEO van ELCEE stelt dat: “ELCEE, dat een eeuw geleden werd opgericht, heeft zich ontwikkeld tot een pan-Europese industriële leverancier die wordt gedreven door een actieve “buy-and-build” strategie. In 2018 bestond ELCEE uit 9 afzonderlijke werkmaatschappijen die we hebben ontwikkeld tot een solide platform dat klaar is om de volgende fase van groei te faciliteren. Ik ben erg blij dat Prins zich bij de ELCEE-groep voegt, de werkmethoden lijken sterk op elkaar en ik verwacht een soepele integratie. We zijn erg enthousiast om samen te werken met de collega’s klanten en partners van Prins.” “Voor de klanten van Prins”, vervolgt Peter Fluitsma, “zullen we een betrouwbare partner zijn die in staat is om dezelfde diensten aan te bieden. Daarnaast de andere hoogwaardige producten, zoals glijlagers, bevestigingsmiddelen en hijscomponenten.”

TOEWIJDING AAN KWALITEIT EN INNOVATIE

Marcel Pot – CEO Prins Castings & Forgings; “Met meer dan 85 jaar ervaring is Prins uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier gespecialiseerd in gietstukken en smeedstukken. Onze reis weerspiegelt onze toewijding aan kwaliteit en innovatie, die ons heeft geleid van onze oorsprong als handelsonderneming tot onze huidige rol als gewaardeerde zakenpartner. Onderdeel worden van de ELCEE groep is een belangrijke mijlpaal. Samen zullen we onze krachten en middelen inzetten om nog meer waarde te leveren aan onze klanten en onze positie als wereldwijde marktleider in de industrie te vestigen.”

OVER ELCEE

ELCEE is dé leverancier van mission-critical geëngineerde en standaard mechanische componenten en assemblages voor toonaangevende productiebedrijven in Noordwest-Europa. Het bedrijf heeft ongeveer 250 FTE’s en het hoofdkantoor is gevestigd in Dordrecht, Nederland met lokale verkoopkantoren in heel Europa en technische ondersteuningscentra in Nederland, Polen & China. ELCEE biedt in-huis engineering ondersteuning evenals kwaliteitscontrole en voorraadbeheer en bedient klanten in onder andere de ”transport en logistiek, machine en apparatenbouw voor agri- & voedselverwerking, bouw en scheepsbouwindustrieën. ELCEE heeft een sterk engineering gedreven portfolio en een assortiment van producten van wereldklasse merken Crosby, igus® en Wärtsila die worden gebruikt als losse assortimenten en in samenstellingen.

OVER PRINS

Prins is een leverancier van op maat gemaakte giet- en smeedstukken en helpt bij de engineering, het ontwerp en de kwaliteitscontrole. Prins heeft ongeveer 50 FTE’s, het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort en heeft vestigingen in China en India om de lokale activiteiten te ondersteunen. Prins is voorraadhouder van op maat gemaakte producten en bedient een verscheidenheid aan industrieën, waaronder railinfra-structuur, grondverzetmachines, commerciële voertuigen, bouw- en constructiemachines. Ga voor meer informatie naar: www.primepro.eu.

OVER TORQX

Torqx Capital Partners is een investeringsmaatschappij in de Benelux die zich richt op middelgrote bedrijven met groeipotentieel. De situaties omvatten groei-, buy-and-build- en transformatie-investeringen in verschillende sectoren. Torqx verwerft meerderheidsposities, vaak in samenwerking met medeaandeelhouders en het management, en biedt de bedrijven slim kapitaal, netwerk, expertise en talent om de uitvoering van hun plannen te ondersteunen en hun volledige potentieel te bereiken. Het Torqx-team bestaat uit 15 zeer ervaren en bekwame professionals die verder kijken dan spreadsheets en begrijpen wat er nodig is om bedrijven op te bouwen en het momentum te versnellen. Torqx wordt gesteund door gerenommeerde internationale institutionele investeerders en het Torqx-team zelf. Ga voor meer informatie naar www.torqxcapital.com.

VOOR BEELDMATERIAAL EN MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET TESSA ANTONISEN

Tessa Antonisen – Dekker
Marketing & Communicatie
M +31 6 30 85 99 23
E tantonisen@elcee.com

Elcee Groep B.V.
Burgemeester van der Dussenstraat 800
3316 LR Dordrecht
Nederland


Wil je meer weten over ELCEE?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld van een kaart
Algemeen contact
ELCEE
info@elcee.nl 078 654 47 77

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90