ELCEE: Een eeuw van partnerschap in mijlpalen
Geplaatst op: 08-05-2023

ELCEE: Een eeuw van partnerschap

ELCEE is een toonaangevende leverancier van technische componenten aan een reeks van sectoren waaronder de bouw, marine, spoorwegen en industrie. Maar hoe is ELCEE het wereldwijde bedrijf geworden dat het nu is? Met trots delen wij met u de mijlpalen die ons bedrijf en onze waarden in de afgelopen 100 jaar hebben gevormd.

Het begon allemaal in 1923 toen Louis Cohen ‘Louis Cohen’s IJzerwaren’ oprichtte aan de Binnenweg in Rotterdam. Hij had de visie om zijn klanten te voorzien van hoogwaardige metalen producten, waarbij service en innovatie centraal stonden. Al snel kreeg hij een reputatie als betrouwbare partner in de markt.

Uitbreiding assortiment en klantenbestand

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden zijn bedrijf en magazijn zwaar getroffen. Hij gaf echter niet op en kon zijn bedrijf in 1945 weer opstarten in het Witte Huis, een van de weinige gebouwen die het bombardement op Rotterdam hadden overleefd. Hij veranderde ook de naam van zijn bedrijf in Elceestaal, als teken dat hij zijn productassortiment en klantenbestand wilde uitbreiden.

ELCEE mijlpalen: 1955-2014

In 1955 besloot Elceestaal zich te richten op de B2B-markt en oplossingen op maat te bieden voor diverse industrieën. Deze strategie bleek succesvol aangezien het bedrijf gestaag groeide en meer erkenning en vertrouwen kreeg van zijn klanten. In 1978 verhuisde Elceestaal N.V. van Rotterdam naar Dordrecht in een groter pand met 900 m² kantoorruimte en 1800 m² magazijnruimte.

ELCEE mijlpalen: 1955-2014

Internationale oriëntatie plus expertise in engineering en sourcing

In het nieuwe millennium onderging Elceestaal N.V. opnieuw een grote transformatie door in 2000 haar naam te veranderen in Elcee Holland B.V.. De naam benadrukte haar internationale oriëntatie en expertise in engineering en sourcing. Het bedrijf begon ook nieuwe markten en mogelijkheden in het buitenland te verkennen en richtte in 2006 Elcee China op in Shijiazhuang, als eerste overzeese dochteronderneming.

Het volgende decennium zag een snelle uitbreiding van ELCEE’s wereldwijde aanwezigheid en portfolio. In 2014 werd Elcee Holland B.V. onderdeel van Elcee Group B.V., een holding die toezicht houdt op alle activiteiten en dochterondernemingen van ELCEE wereldwijd. In 2015 werd Elcee Belux (BE) opgericht en LKL Staal (NL) overgenomen, waarmee ELCEE’s positie in de Benelux werd versterkt. In 2016 werd Elcee Deutschland opgericht en GMK Guss (DE) overgenomen, waardoor de capaciteiten van ELCEE in Duitsland werden versterkt.

In 2017 deed ELCEE verschillende strategische overnames die het marktaandeel en de productdiversiteit verder vergrootten. Deze omvatten Global Suppliers (BE), Global Supplier (DE, DK, PL & SE), Gildemeister (DE) en Westinox International (BE). Deze ondernemingen brachten waardevolle expertise en ervaring in op verschillende gebieden zoals gietstukken, smeedstukken, machinale bewerking, bevestigingsmiddelen en roestvrijstalen producten.ELCEE mijlpalen: 2014-2017

Nieuw logo versterkt teamgeest

ELCEE heeft een nieuwe investeerder verwelkomd: Rivean Capital (voorheen Gilde Buy Out Partners), een toonaangevende participatiemaatschappij die vanaf 2018 de ambitieuze bedrijven met groeipotentieel ondersteunt. Dat jaar onthulde ELCEE ook een nieuw logo, een strak logo dat kracht en expertise uitstraalt. Dit geeft de missie en visie van de groep beter weer. Eén naam en logo voor alle ondernemingen van de ELCEE-groep versterkt de teamgeest.

In 2020 en 2022 heeft ELCEE haar portfolio verder uitgebreid en gediversifieerd door de overname van Indumes (NL), ProXplus (CH) en TMS (NL). Deze bedrijven voegden meer waarde toe aan het aanbod van ELCEE op het gebied van kwaliteitscontrole, assemblagediensten en technische oplossingen. Global Suppliers introduceerde in 2020 ook een nieuw logo, dat zijn rol als wereldwijde leverancier van technische componenten benadrukt.

ELCEE mijlpalen: 2018-2023

2023: ELCEE bestaat 100 jaar

En nu zijn we aangekomen bij 2023, het jaar van ons eeuwfeest! We zijn erg opgewonden en dankbaar dat we deze mijlpaal hebben bereikt, dankzij het harde werk en de toewijding van onze medewerkers, de loyaliteit en het vertrouwen van onze klanten en leveranciers, en de steun en begeleiding van onze investeerders en partners. Wij verheugen ons erop deze gelegenheid met al onze relaties te vieren en zien de toekomst met vertrouwen en optimisme tegemoet.


Wil je meer weten over ELCEE?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ralph Littooij ELCEE
Ralph Littooij
Inside sales
rlittooij@elcee.nl +31 78 - 654 47 21

 

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90