Drylin W - Clip, Stop & Go - igus lineaire geleiders gaan met nieuwe vergrendelingsfunctie
Geplaatst op: 14-03-2023

Drylin W clip-on

Drylin W clip-on slede zorgt voor snelle montage direct op de rail en eenvoudige bediening

Drie in één: De nieuwe clip-on slede van igus kan in enkele seconden op de lineaire rail gemonteerd, gedemonteerd en met een klemhendel vergrendeld worden. Als klassieke drylin W lineaire geleider zorgt hij voor een eenvoudige en gemakkelijke instelling. De nieuwe clip-on lineaire slede van igus is wereldwijd uniek. Hij kan direct op de lineaire rail gemonteerd, gedemonteerd en met een klemhendel in enkele seconden vergrendeld worden. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld bedieningspanelen, camerasystemen, meet- en testunits en gereedschappen praktisch van A naar B worden getransporteerd.

Clip, Stop & Go: igus lineaire geleiders gaan met nieuwe vergrendelingsfunctie

Gewoon de lineaire slede van de rail verwijderen, op een andere geleider plaatsen en vastzetten – dat is wat de nieuwe clip-on slede van igus kan doen. Eind 2021 gepresenteerd als studie, gaat de schuif met een nieuwe vergrendelingsfunctie nu in serieproductie. “Het idee voor de ontwikkeling van de slede kwam van onze klanten gespecialiseerd in cabine-interieurs. Hier is de wens om bedieningspanelen ergonomisch te kunnen verplaatsen en ook om ze eventueel te kunnen verwijderen en meenemen”, legt Michael Hornung, productmanager International drylin Linear Technology bij igus GmbH, uit.

Drylin W montage- en demontagefunctie

Zo werd voor de drylin W lineaire geleiding de clipslede met een eenvoudige montage- en demontagefunctie ontwikkeld. De gemonteerde apparatuur kan ter plaatse van de geleiderail worden verwijderd, naar een andere cabine worden gebracht en met slechts één beweging ook veilig worden vergrendeld. Het eerste prototype werd onmiddellijk goed ontvangen. Constructieve feedback leidde tot verdere ontwikkeling. “De wens van de klant was om de slede te kunnen vergrendelen, dus hebben we de klemming nu in de serie in de klemslede geïntegreerd”, legt Michael Hornung uit.

Drie functies gecombineerd Drylin W

De slede combineert nu in totaal drie functies in één. Het is de enige lineaire slede ter wereld die eenvoudig op een lineaire rail kan worden geklemd. De gebruiker kan de rail van muur tot muur monteren en hoeft geen extra installatieruimte te plannen voor de montage van de slede. Bovendien is het een klassieke drylin W lineaire geleider voor eenvoudige en gemakkelijke instelling. Dankzij glijfolies van tribologisch geoptimaliseerde hoogwaardige kunststoffen glijdt de slede soepel en geruisloos over de rail. Vuil en stof kunnen zich niet hechten en zelfs vocht en water vormen geen probleem voor de slede. De nieuwe spanhendel fixeert de slede en beschermt tegen trillingen en onbedoelde verstelling.
De hendel kan naar wens van de klant variabel worden ingesteld. Naast klanten uit de interieurbouw hebben ook vele andere geïnteresseerden kennisgenomen van de nieuwe lineaire slede. Bijvoorbeeld uit de machinebouw voor het variabele gebruik van test- en meetsystemen en gereedschappen van machine tot machine als ook uit de gebouw- en cameratechniek.

Wij geven u graag advies!

Heeft u ondersteuning nodig bij de keuze van drylin W lineaire geleiding? Wij geven u vrijblijvend advies, bij u ter plaatse, telefonisch of virtueel, over de keuze van het optimale materiaal, ondersteunen u bij de vormgeving en de keuze van het meest geschikte fabricageproces tot en met de productie en levering van de onderdelen.


CONTACT

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stefan 't Lam ELCEE medewerker
Stefan ’t Lam
Inside sales
slam@elcee.nl 078 654 47 19

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90