igus Xiros kogellagers in food
Geplaatst op: 28-06-2022

Polymeer kogellagers van igus® in de visverwerkende industrie 

Binnen de voedselverwerking staan machines en geïnstalleerde onderdelen zoals kogellagers voor enorme uitdagingen. Naast het gebruik van de meest agressieve reinigingsmiddelen, wordt er ook veel water verbruikt. Ziektekiemen worden zo tegengegaan en besmetting van het voedsel wordt voorkomen. Hieronder kunt u meer lezen over hoe een klant in de visverwerkende industrie zijn technologie verbeterde en tegelijkertijd kosten bespaarde door igus xiros kunststof kogellagers te gebruiken. 

igus Xiros kogellagers FAT1819-1

Een klant die zeevruchten verwerkt werkt met hoge temperaturen en het gebruik van chemicaliën. Voor de verwerking van krabben ging hij ervan uit dat het normaal was de conventionele metalen kogellagers om de twee dagen te vervangen. Door contact op te nemen met igus heeft de klant zijn onderhoudsintervallen aanzienlijk verlengt met igus xiros polymeer kogellagers. Na de vervanging lopen onze kogellagers nu tot zes maanden volledig foutloos en onderhoudsvrij. De verandering was niet alleen goed voor de machines, maar ook voor de portemonnee. De bijna dagelijkse onderhouds- en vervangingskosten van de metalen kogellagers en de extra tijd die de klant wint, vloeien nu als budget naar verbeteringen aan de visverwerkende machines. 

 Voordelen igus Xiros kunststof kogellagers: 

  •  100 % smeringsvrij 
  • Hoge weerstand tegen corrosie en media 
  • Geschikt voor temperaturen tot +150 °C (afhankelijk van materiaal) 
  • FDA-conform (afhankelijk van het materiaal) 

Speciale glijlager onderdelen bestaande uit een zelfuitlijnende sferische lager behuizing en een xiros polymeerkogellager worden al op meerdere plaatsen succesvol toegepast. Wilt u meer weten over onze speciale onderdelen? 

igus door ELCEE

ELCEE is distributeur van igus in Nederland. Neem contact met ons op, samen vinden we de best passende oplossing voor uw vraagstuk. We adviseren u graag per telefoon, e-mail, Teams en natuurlijk ook ter plaatse over speciale onderdelen om uw productieproces te verbeteren, zoals igus Xiros kunststof kogellagers.


CONTACT

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stefan 't Lam ELCEE medewerker
Stefan ’t Lam
Inside sales
slam@elcee.nl 078 654 47 19

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90