Kunststof kogellagers in een Xiros igus nachtzicht camera
Geplaatst op: 22-03-2022

Kunststof kogellagers zorgen voor zichtbaarheid ’s nachts

Nachtzichtapparatuur wordt normaal gesproken geassocieerd met soorten verrekijkers die visuele waarneming in het donker mogelijk maken en verbeteren. Ze worden gebruikt door het leger of de politie, veiligheidsdiensten, maar vooral door jagers of natuurkenners. Het hoeft niet altijd de bekende verrekijker vorm te zijn. 

De ontwikkelaars passen zich steeds aan verschillende situaties aan, zodat waarnemingen bijvoorbeeld ook gemakkelijk vanuit een voertuig kunnen worden gedaan. De nadruk van de ontwikkelaars ligt op een compact en functiegericht ontwerp. De nachtzichttoestellen kunnen via stabiele zuignappen en statieven zodanig in het voertuig worden geplaatst dat een praktische en schokvrije detectie van wilde dieren mogelijk is. 

kogellagers in nachtkijkers

Bovendien hoeft de gebruiker niet langer de nachtkijker in zijn handen te houden, waardoor observaties minder vermoeiend zijn. Met de toepassing van kunststof kogellagers zijn veel productinnovaties mogelijk. Naast 360 graden rotatie maakt een sensorbesturing ook een hoge hellingshoek mogelijk, zodat elke beweging binnen de eigen locatie-radius wordt waargenomen. Maar er zijn andere toepassingsgebieden, zoals scheepvaart. Zo profiteren onder meer schippers en kapiteins van jachten – zelfs in de meest ongunstige weersomstandigheden. Het ontwerp stelt de gebruiker in staat het warmtebeeld- of nachtzichttoestel precies daar te plaatsen waar het zicht op mogelijke gevaren het grootst moet zijn. Puin, rotsen, schepen en andere vormen van gevaar vormen ’s nachts dus niet langer een veiligheidsrisico. 

igus en kunststof kogellagers

Maar wat heeft igus te maken met nachtkijkers? De kunststof kogellagers van igus hebben een aantal voordelen ten opzichte van hun metalen tegenhangers en verbeteren de technologie van nachtzichttoestellen: 

  • Zeer licht gewicht 
  • Soepele werking 
  • 100 % vetvrij 
  • Zeewater bestendig 

Op zoek naar meer informatie over onze kunststof kogellagers? ELCEE adviseert u per telefoon, e-mail, Teams en natuurlijk ook ter plaatse.

CONTACT

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stefan 't Lam ELCEE medewerker
Stefan ’t Lam
Inside sales
slam@elcee.nl 078 654 47 19

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90