Glijlagerappplicatie van ELCEE
Geplaatst op: 26-07-2021

Glijlager brochure: welk glijlager is optimaal in jouw situatie?

In veel situaties is het mogelijk een gesmeerde lager om te zetten naar een zelfsmerend bronzen of kunststof glijlager, wat leidt tot een onderhoudsvrije glijlagerapplicatie. Een groot voordeel. Minder onderhoud, betekent uiteraard minder onderhoudskosten en natuurlijk minder downtime. Maar is een glijlager wel geschikt voor uw toepassing? En zo ja, welk glijlager is dan de juiste keuze? De informatie in onze nieuwe brochure helpt u bij het vinden van de antwoorden op deze vragen.   Vraag hem nu aan

“Verander uw (glij) lager toepassing in een onderhoudsvrije oplossing.”

ONDERHOUDSVRIJE glijlagerapplicatie

Het omzetten van uw (kogel)lager toepassing in een onderhoudsvrije glijlageroplossing is de kracht van ELCEE. Met meer dan 35 jaar ervaring staat ELCEE u bij met deskundig advies bij de engineering, berekening/calculatie en fabricage van een oplossing die specifiek is afgestemd op uw behoeften. Technische ondersteuning, kwaliteitscontrole en supply chain management (beheer van de toeleveringsketen) zijn standaard diensten voor al onze producten. Uw specificaties, in uw project, staan centraal, tijdens een nauwe samenwerking.

Proces visualisatie

Proces visualisatie glijlagerapplicatie

OVERZICHTELIJK ASSORTIMENT GLIJLAGERS

ELCEE heeft het meest complete assortiment van polymeer lagers, composiet lagers, bronzen lagers, sferische lagers en hoog gelegeerde stalen lagers. Kennis en ervaring resulteren in ELCEE merken: Tribo Top®, Tribo Bronze®, Tribo Oiled®, Tribo Ball®,  en Tribo Steel® glijlagers. Naast geëngineerde lagers is ELCEE ook de officiële distributeur en kennispartner voor igus® en Wärtsilä® afdichtingen & glijlagers in de Benelux. De brochure biedt een overzicht van verschillende glijlager materialen en alle specifieke eigenschappen.

Glijlagerassortiment ELCEE

TECHNISCHE INFORMATIE glijlagerapplicatie

Daarnaast presenteren we de technische basisberekeningen, die ten grondslag liggen aan elk glijlager. De eerste stap in het selecteren en kiezen van het juiste glijlager voor uw toepassing is het bepalen van de glijlagerbelasting (oppervlaktedruk). Dit is een verhouding van de belasting tot het geprojecteerde oppervlak en wordt uitgedrukt als oppervlaktedruk (P) in MPa (gelijk aan N/mm²). Naast de gewone lagerbelasting is de oppervlaktesnelheid tussen de twee glijvlakken een belangrijke parameter. Bereken alle bewegingen terug naar een waarde van meters per seconde. Het product van de oppervlaktedruk (P) en de snelheid (V) levert de PV-waarde van de toepassing op. Dit is een indicatie van de warmteontwikkeling door wrijving in het lager en is daarom een belangrijk gegeven bij de keuze van een geschikt lagermateriaal. Nadat de PV-waarde is bepaald, blijven er een aantal geschikte materialen over voor het glijlager. Welk materiaal u uiteindelijk kiest, hangt af van andere omgevingsfactoren en uw voorkeur.

Deze brochure is een “must-have” voor iedereen die snel wil weten of een glijlager bij zijn situatie, uitkomst biedt.

VRAAG HEM NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stefan 't Lam ELCEE medewerker
Stefan ’t Lam
Inside sales
slam@elcee.nl 078 654 47 19

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90