Man die een smeedstukken produceert
Geplaatst op: 25-03-2021

Webinar technische specificaties heet smeden

Wilt u meer weten over de technische specificaties bij het heet smeden?

In dit webinar lichten we de technische specificaties toe van verschillende matrijs productvoorbeelden tijdens het heet smeedproces. Keuze van apparatuur, vormcomplexiteit, materialen, toleranties en cost drivers. Bent u op zoek naar meer technische informatie om uw smeedstukken te optimaliseren? Mis het dan niet en woon dit webinar bij dat gegeven wordt door Frank Nijhof. Het webinar loopt om de 15 minuten op dinsdag 30 maart 2021 tussen de uren van 5:00 AM tot 11:00 PM – Amsterdam.

Neem deel aan de webinar

 

Wat is matrijssmeden?

Smeden is een productieproces waarbij metaal wordt gevormd met behulp van lokale drukkrachten. Matrijssmeedwerk produceert homogene producten, met uitstekende mechanische eigenschappen. Wanneer het metaal de gewenste warmte heeft bereikt, wordt het in de matrijs geplaatst.

Wat is heet smeden?

Een aanvankelijk eenvoudige vorm van materiaal wordt plastisch vervormd tot boven de herkristallisatietemperatuur tussen twee gereedschappen, waardoor de gewenste vorm ontstaat.

De gewenste vorm van het smeedstuk wordt als een negatief beeld in de matrijs aangebracht. De grondstof wordt in de gewenste vorm geperst door druk uit te oefenen op de matrijs. Matrijssmeedwerk kan worden gebruikt voor middelgrote tot grote series. Het smeedgewicht varieert van 200 gram tot 120 kilogram. De minimale productiehoeveelheid is afhankelijk van de productgrootte, maar begint meestal bij 1.000 stuks.

Wilt u meer weten over het proces van het gesloten matrijs productvoorbeeld? Aarzel dan niet en neem op 30 maart contact met ons op of maak van de gelegenheid gebruik om persoonlijk met een van onze managers te spreken.

Verwerkings principes

In dit webinar richten we ons op de technische kenmerken met betrekking tot de keuze van de apparatuur. Er zijn vier hoofdklassen van machines die in de smederij-industrie worden gebruikt. De valhamer, de schroefpers, de slingerpers en de hydraulische pers. Deze klassen kunnen worden onderverdeeld in twee basistypes:

– Werk/kracht beperkt
– Slag beperkt

Keuze van de uitrusting

Wanneer we de kosten van het smeden bekijken, kunnen we ze opsplitsen in gemiddelde kosten. Het materiaal van het werkstuk is bijvoorbeeld voor 50% verantwoordelijk voor de kosten en toont aan hoe belangrijk dit onderdeel is. Voor de keuze van het materiaal hebben wij een productvoorbeeld genomen om de berekeningen te doen waarvoor de formule van de energiecapaciteit is opgenomen.

De technische specificaties betreffende uw materiaal zijn onderverdeeld in classificaties van de “Belastingsfactor” en de “Stervensduurfactor”. Om de energiecapaciteit te berekenen, heeft u berekeningen nodig van het geprojecteerde oppervlak inclusief vlampunt, de belastingsfactor van het materiaal en de belastingsfactor van de vorm. Tijdens het webinar zullen wij u de berekeningen van de formules laten zien.

Registreer nu voor het interessante webinar op 30 maart en leer meer over de berekeningen bij de keuze van uw apparatuur.

Neem deel aan de webinar

 

Haalbare toleranties

De productietoleranties worden bepaald door:
– Complexiteit van de vorm
– Smeedbaarheid van het materiaal

De vormcomplexiteit wordt bepaald door de massa van uw smeedstuk en de massa van uw omhullende vorm. Wij zullen de technische specificaties van de productietoleranties verder toelichten door de verwachte toleranties op de lengte en de dikte van het product te berekenen. Deze berekeningen kunnen u antwoorden geven voor uw materiaalgroep, bijvoorbeeld uw M1 groep bestaat uit staal met koolstofgehalte niet meer dan 0,65% en totaal van gespecificeerde legeringselementen (Mn, Ni, Cr, Mo, V, W) niet meer dan 5% in massa.

Dit webinar is bijzonder interessant voor ingenieurs, projectmanagers en productmanagers die meer willen weten over de vormcomplexiteit en smeedbaarheid van het materiaal.

ELCEE smeedstukken kunnen ook in relatief complexe vormen worden ontworpen om het gewicht te verminderen en kunnen worden geoptimaliseerd voor massaproductie. Wij bieden ook verschillende afwerkingsmogelijkheden. Lees meer over CNC bewerking.

Schrijf u in voor het webinar op 30 maart en luister met plezier naar Frank Nijhof die meer dan 30 jaar ervaring heeft in productontwikkeling, productie en technologie en hier zijn expertise en kennis deelt over de technische specificaties van warmsmeden.

Neem deel aan de webinar

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld van een kaart
Algemeen contact
ELCEE
info@elcee.nl 078 654 47 77

 

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90