monopile gripper als basis voor winturbines
Geplaatst op: 06-07-2020

Lage frictie in alle draaipunten van monopile gripper

ELCEE heeft alle belangrijke glijlagers in de monopile gripper in de onderstaande video geleverd; glijstrippen, lagerbussen en taatsringen. Wij hebben ervoor gezorgd dat het systeem op alle draaipunten een lage frictie heeft. Daarnaast hebben we ook voor veel onderdelen een onderhoudsvrije werking kunnen realiseren. Benieuwd hoe ELCEE een lage frictie voor het systeem in uw product kan realiseren? Met een onderhoudsvrije werking? Lees dan verder!

Waarom ELCEE?

Door de ervaring die ELCEE heeft met glijlagers in de offshore branche, zijn wij al in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerp van deze zeer geavanceerde monopile gripper. Vanwege onze snelle levertijden, technisch advies en mogelijkheden voor het optimaliseren van de lageronderdelen, heeft de klant voor ons gekozen. Het resultaat: een geoptimaliseerd glijlager ontwerp dat zorgt voor een groot aantal probleemloze offshore installaties. Door de keuze van ons TriboTop® materiaal werd de lager serie binnen het vereiste tijdsbestek perfect geleverd aan de fabricator.

Wat is een monopile gripper?

Monopiles vormen de basis van windturbines. De monopile gripper is de sleutel om deze monopiles veilig, nauwkeurig en recht te laten zakken en te positioneren, gedurende vaak uitdagende weersomstandigheden. De gripper is ontworpen om de monopiles in de juiste positie te houden.

Dit is waarom klanten voor ELCEE glijlagers kiezen

Alle glijlagers in de monopile gripper zijn gemaakt van ons TriboTop® composiet materiaal; een vezelversterkte kunststof die voorzien is van vaste smeermiddelen, voor een onderhoudsvrije lageroplossing. TriboTop® composiet lagers zijn zeewaterbestendig, zelfsmerend, geschikt voor hoge belastingen en schokbestendig. Deze lagers zorgen ervoor dat de gripper lange tijd onderhoudsvrij kan blijven functioneren.

Ons uitgebreide programma TriboTop® composiet lagers zijn uitermate geschikt voor gemiddeld tot zeer hoog belastbare toepassingen. Ze zijn beschikbaar in buis- en plaatvorm, maar ook als compleet bewerkt product volgens tekening, zoals bussen, lagers, etc. TriboTop® wordt veel toegepast in on- en offshore, dredging, scheepvaart en zware industrie.

Onze TriboTop® composiet lagers bieden veel voordelen:

  • Onderhoudsvrij
  • Grote weerstand tegen slijtage: goede slijtvastheid, langere levensduur
  • Laag wrijvingscoëfficiënt: Combinaties van grotere belastingen en hogere snelheden zijn mogelijk
  • Zeer hoog belastbaar: hoge vlaktedruk, welke wordt afgeleid van de oriëntatie en eigenschappen van de vezelversterkingen
  • Compensatie van uitlijningsfouten
  • Absoluut geen neiging tot vreten
  • Goede chemische bestendigheid
  • Uitstekende elasticiteit: groot vermogen om hoge lasten en stootbelasting op te vangen
  • TriboTop® materialen zijn niet giftig en kunnen worden gebruikt in toepassingen voor de levensmiddelenindustrie, etc.

Gebogen glijstrippen
ELCEE glijstrippen in monopile gripper. Curved sliding pads. Deze glijstrippen zorgen voor een soepele beweging van verschillende bewegende constructieonderdelen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Onze engineers staan klaar om u te helpen bij het ontwerp van uw glijlagers. Wij kunnen een berekening maken, een goed voorstel doen voor uw ontwerp en wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes voor uw toepassing. Of het nu gaat om het vervangen van uw lagers, de montage, de keuze voor het juiste glijlager materiaal of alleen het berekenen van de juiste glijlagers.

ELCEE staat voor u klaar.

Vragen? Neem contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ralph Littooij ELCEE
Ralph Littooij
Inside sales
rlittooij@elcee.nl +31 78 - 654 47 21

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90