Man die gietstukken produceert door middel van een giettechniek
Geplaatst op: 28-03-2020

Nieuwe brochure geëngineerde componenten

11 productietechnieken technisch uitgewerkt

In onze nieuwe brochure over geëngineerde componenten hebben 11 productietechnieken volledig uitgewerkt. We omschrijven giet- en smeedtechnieken tot in detail. Ook gaan we in de brochure dieper in op onze mogelijkheden op het gebied van CNC-bewerking, lasconstructies en assemblages.

Iedere productietechniek wordt uitgebreid omschreven. Naast de proceseigenschappen komen optimale productieaantallen, productgewicht en productformaten aan bod. We tonen meerdere productvoorbeelden. Bondig worden voordelen per productietechniek beschreven en geven we aan wat de mogelijke legeringen zijn.

Met duidelijke pictogrammen wordt het proces van de productietechniek stap voor stap gevisualiseerd. In de technische specificaties worden onder andere de CT-tabellen volgens ISO 8062 getoond en behandelen we oppervlakteruwheid. Ontwerprichtlijnen en afwerkingsmogelijkheden worden per productietechniek gespecificeerd. We geven ondersteuning op het gebied van het gebruik radii, hoektoleranties en wanddiktes.

ELCEE uitsnede brochure geengineerde componenten

Welke productietechnieken behandelen we in de brochure?

In de brochure gebruiken we 2 pagina’s per productietechniek. Elke pagina heeft dezelfde opzet met dezelfde structuur. Dit zorgt voor een goede herkenbaarheid en zo tonen we alle informatie overzichtelijk bij elkaar. We behandelen de volgende productietechnieken in de brochure:

 • Verloren was gieten (silica sol-proces)
 • Verloren was gieten (waterglasproces)
 • Schaalvormgieten (shell moulding)
 • Zandgieten
 • Hoge druk spuitgieten
 • Lage druk gieten (coquille gieten)
 • Sinteren
 • Matrijssmeden
 • Open matrijssmeden
 • Lasconstructies
 • Assemblages

Uw kopie ontvangen?

Heeft u interesse in een kopie van onze nieuwe brochure over geëngineerde componenten? Vraag dan nu uw exemplaar aan. ELCEE is een milieubewust bedrijf, daarom stellen wij onze brochures bij voorkeur digitaal ter beschikking.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ralph Littooij ELCEE
Ralph Littooij
Inside sales
rlittooij@elcee.nl +31 78 - 654 47 21

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90