ELCEE Force Fusion - kennis delen igus®
Geplaatst op: 11-02-2020

Force Fusion: kennis delen

ELCEE sponsort Force Fusion met kennis en producten om studenten te inspireren op het gebied van engineering. Door het geven van een workshop over igus glijlagers en het vervolgens gratis leveren van de gewenste glijlagers, dragen we bij aan de robot die Force Fusion bouwt voor de “FIRST Robotiek Competitie”.

Meedoen belangrijker dan winnen

Als team inspireert Force Fusion studenten op het gebied van wetenschap en technologie. Dit door deel te nemen aan de FIRST Robotiek Competitie. Meedoen is hierin belangrijker dan winnen. Persoonlijke groei en de groei van het team op sociale en cognitieve vlakken staat bovenaan. Voor het team is bedoeling naar een wedstrijd te gaan, deze te beleven, de geweldige stemming van professionaliteit te ervaren en andere teams te helpen om dát ten volle te ervaren.

Ultieme Sport for the Mind

De FIRST Robotiek Competitie noemt zichzelf de “ultieme Sport for the Mind”. Deelnemende studenten noemen het “het moeilijkste plezier dat je ooit zult hebben.” Teams van studenten worden uitgedaagd om, een “team-merk” te ontwerpen, teamwerkvaardigheden aan te scherpen, robots van industrieel formaat te bouwen & te programmeren en om een moeilijk veldspel te spelen tegen gelijkgestemde concurrenten.

Foto van koffers waarin producten van igus getoond worden op een beursUitgebreide workshop glijlagers

Het omzetten van een technisch plan naar een daadwerkelijk functionerende robot, is uitdagend. Er moeten veel keuzes gemaakt worden over de te gebruiken producten en materialen. ELCEE ondersteund Force Fusion met kennis en vervolgens met producten. Leendert Fase (productmanager glijlagers) heeft een uitgebreide workshop gegeven aan de studenten waarin hij hen informeerde en enthousiasmeerde over de algemene technische mogelijkheden van glijlagers en de toepassingen van igus® glijlagers in het bijzonder. Op de bouwlocatie van Force Fusion, kregen de studenten de mogelijkheid meer dan 50 verschillende varianten igus® glijlagers te zien, te bespreken en te testen.

“Het was een echt inzichtelijk bezoek.”

Soorten trainingen

“Zien hoe de studenten een passend glijlager-oplossing vonden met de hulp van kennis uit de inspiratiesessie, was enorm enthousiasmerend.” Aldus Leendert Fase. ELCEE biedt verschillende soorten trainingen aan. Meestal zijn deze trainingen specifiek afgestemd op de wensen van de trainees. Maar ook een basis producttraining, over bijvoorbeeld glijlagers, behoort tot de mogelijkheden.

“De kennis die we vandaag hebben opgedaan, zullen we zeker gebruiken voor de robot van dit jaar.”

Interesse gewekt?

Vraag uw training aan gebaseerd op uw specificaties.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ralph Littooij ELCEE
Ralph Littooij
Inside sales
rlittooij@elcee.nl +31 78 - 654 47 21

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90