Karin en Corine bij ELCEE
Geplaatst op: 19-09-2023

Een duobaan met een lange geschiedenis

Karin van Drunen en Corine van der Wulp zijn al meer dan drie decennia collega’s bij ELCEE. Karin werkt in december 33 jaar bij ELCEE en Corine werkt in augustus 35 jaar bij ELCEE. Ze hebben samen veel meegemaakt, van de groei van het bedrijf tot de veranderingen in het assortiment. Ze werken nu als een duobaan op de inkoopafdeling, waar ze verantwoordelijk zijn voor het inkopen van standaardproducten zoals lagers, hijs- en hefmaterialen en bevestigingsmaterialen. Hoe is hun samenwerking ontstaan en wat maakt het zo leuk om met elkaar te werken? We vroegen het aan Karin en Corine.

Hoe het begon

“Ik ben in december 1990 begonnen bij ELCEE, als receptioniste”, zegt Karin. “Ik ben van de oude generatie. We begonnen met een telexmachine om bestellingen te versturen naar Belgische leveranciers. Dat was een apparaat met een toetsenbord en een rol papier waar je gaatjes in moest tikken. Je had ook een dik boek waar je de ratings van klanten moest opzoeken. Dat was heel anders dan nu met internet en computers.” Corine vult aan: “We hadden toen ook nog geen fax. Als je iets wilde versturen, moest je het eerst typen op een typemachine en dan naar de post brengen. De balie was ook heel anders. Het was een wand met een bankje en een schuifraampje waar je doorheen moest praten.” Corine: Ik ben in augustus 1988 bij ELCEE gekomen, via een sollicitatiebrief. Vrijdagmiddag mocht ik op gesprek komen; ontzettend zenuwachtig natuurlijk! Ik had een superleuk gesprek met de directeur en toen ik wegliep, riep hij me na “of ik maandag kon beginnen”.

Hoe het verder ging

Karin: Toen werd Corine zwanger in 1996, in die tijd was parttime werken nog niet zo gebruikelijk als tegenwoordig. Gelukkig hebben onze collega’s hard voor haar gevochten, want ze wilden haar niet kwijt. Toen hebben ze een baan gecreëerd voor haar op de inkoopafdeling, die toen nog niet bestond. De sales deed toen ook de inkoop erbij, maar met deze functie werd de sales ontlast zodat ze zich beter op hun kerntaak konden focussen. Corine: Ja, dat was heel fijn dat ze dat voor me hebben gedaan. Ik ging toen alleen bevestigingsmateriaal inkopen, later kwamen daar andere standaard productgroepen bij. Karin: En toen werd ik zwanger in 1999 en was parttime werk nog steeds een uitzondering. Toen dachten ze: wil je niet samen met Corine een duobaan hebben? Dat leek me wel wat, want we kenden elkaar al goed en we hadden dezelfde werkstijl. Corine: We zijn toen allebei 2,5 dag gaan werken, nu werken we allebei op donderdag samen. Dat is erg fijn, want dan kun je even overleggen en bijpraten.

Hoe er gelachen wordt

Karin: We hebben ook veel leuke dingen meegemaakt bij ELCEE. Toen ELCEE 75 jaar werd, kregen we allemaal hetzelfde trainingspak aan en hadden we ’s avonds een feestavond in Tropicana. De dag erna gingen we zeilen op een ouderwets zeilschip. Dat was echt een leuk weekend met onze partners erbij. Corine: We hielden ook wel van een geintje uithalen met onze collega’s. Zo stuurden we wel eens iemand naar het magazijn om de luchthaken te zoeken. Eigenlijk is het elke dag hilarisch bij ELCEE. We hebben veel lol met elkaar, maar we werken ook hard en serieus.

Hoe het nu is

“We zijn verantwoordelijk voor drie hoofdgroepen: standaardproducten, specials en projecten”, legt Karin uit. “We kopen in bij leveranciers over de hele wereld. Corine vertelt dat het werk veel sneller en dynamischer is geworden. “Het is elke dag een nieuwe uitdaging. Het systeem is aangepast en verandert steeds. Dat is wel even wennen en het is snel handelen, maar dat is leuk, echt een uitdaging.”

Hoe het werkt

Karin en Corine werken samen als een duobaan. Ze kennen elkaar door en door en vullen elkaar goed aan. Ze hebben ook een goede band met hun manager Ted, die hen veel vrijheid en vertrouwen geeft. “We delen heel veel met elkaar”, zegt Corine. “We lachen veel, maar we zijn ook serieus als het moet. We houden niet van eromheen draaien. We zeggen wat we denken en we lossen problemen samen op.”

Hoe het verder gaat

Karin en Corine zijn trots op hun werk en op ELCEE. Ze zien zichzelf nog lang doorgaan met hun duobaan. “We hebben veel geleerd en veel meegemaakt”, zegt Karin. “We hebben veel contact met mensen van binnen en buiten het bedrijf. Dat maakt het werk leuk en afwisselend. Corine sluit af: “We zijn blij dat we al zo lang samen kunnen werken en dat we elkaar zo goed aanvullen. We hopen dat we nog lang bij ELCEE te werken.”


Wil je meer weten over ELCEE?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld van een kaart
Algemeen contact
ELCEE
info@elcee.nl 078 654 47 77

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90