34 JAAR BIJ ELCEE Rob Berkenbosch
Geplaatst op: 11-09-2023

Rob Berkenbosch: 34 JAAR BIJ ELCEE

Door Rob Berkenbosch, Accountmanager ELCEE NL

Deze blog post gaat over de carrière van Rob Berkenbosch bij ELCEE. Dit jaar bestaat ELCEE 100 jaar en in dat teken publiceren we een blogreeks over medewerkers die een groot deel van hun carrière bij ELCEE werken. Rob Berkenbosch, accountmanager bij ELCEE NL, vertelt in deze blog over zijn eerste dagen bij ELCEE, zijn beweegredenen om bij ELCEE te werken en zijn grootste uitdaging.

Ik ben op 3 Juli 1989 bij ELCEE begonnen, dus inmiddels ben ik 34 jaar in dienst. Mijn eerste dag bij ELCEE kun je wel heel bijzonder noemen. Dit geeft jaren later, nog altijd een smeuïg verhaal. De directiesecretaresse had voor mijn de eerste week een pension geboekt. De laatste ervaring die ze met dat pension had was van 10 jaar daarvoor. Om het in sterren uit te drukken zou het pension nu een min 5 krijgen. Ik zat tussen wel heel bijzondere mensen…. Om nu niet de eerste dag te beginnen met kritiek, heb ik er keurig 1 nacht wakker gelegen. De volgende morgen haalde Gerard Dijkers mij op om naar kantoor te gaan. Toen ik mijn ervaring met Gerard besprak, heeft hij direct wat anders geregeld.

Expert op het gebied van giet- en smeedwerk

De eerste week heb ik vooral doorgebracht met Dhr. Monnikendam, Dhr. Monnikendam was de opvolger van de grondlegger van ELCEE. Hij heeft me alles verteld over het bedrijf, de klanten, de producten en de markt. Hij was een echte expert op het gebied van giet– en smeedwerk en ik heb veel van hem geleerd. Ook gaf hij mij allerlei documentatie en boeken mee, deze heb ik later nog vaak als naslagwerk gebruikt. Kort na mijn introductie ging hij met welverdiend pensioen en ik ben hem nog steeds dankbaar voor zijn begeleiding.

Vakmanschap en kwaliteit

Alle 34 jaren ben ik vertegenwoordiger geweest bij ELCEE. Onder mijn verantwoordelijk vallen de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en een deel van Overijssel en Gelderland. De grootste uitdaging, eigenlijk de charme van mijn carrière, is de grote diversiteit in producten die wij al 100 jaar verkopen en verkocht hebben. Het op elk niveau in contact komen met klanten in de meest uiteenlopende vakgebieden. Van “dozen schuiven” met bouten en moeren tot kapitaalgoederen en nu op dit moment het giet en smeedwerk wat mij eerlijk gezegd altijd het meest aangesproken heeft.

Veranderingen geven kleur aan je leven

Klinkt misschien gek, maar veranderingen kunnen mij niet gek genoeg zijn. Elke verandering biedt weer kansen. Eigenlijk geven veranderingen, net als het switchen van baan, kleur aan je werkzame leven. De grootste verandering welke ik meegemaakt heb en niet zag aankomen was de overname door Tjeu. Heel mooi proces om ook eens mee te maken. Misschien gaan we het nog wel eens meemaken. Dus kom maar op!

De waarde van relaties

Een van de grootste lessen die ik heb geleerd in mijn carrière, is hoe belangrijk relaties zijn. De directie collega’s bij ELCEE en iedereen die ik heb leren kennen tijdens de vele bezoeken aan klanten en ook aan fabrieken. Voor hen heb ik veel waardering! Ik heb veel vrienden gemaakt in China en veel geleerd over hun cultuur en manier van werken. China is een land vol kansen en uitdagingen, waar ik graag nog eens naar terug zou willen gaan.

Passie

Tijdens mijn carrière heb ik veel geleerd, veel plezier gehad en veel mooie mensen ontmoet. Dankbaar ben ik voor alle kansen en mogelijkheden die ik heb gekregen in mijn carrière. Daarom kijk ik met een positief gevoel terug op mijn carrière tot nu toe, maar ik kijk ook met enthousiasme vooruit naar de toekomst. Ik ben nog lang niet klaar bij ELCEE! Tot aan mijn pensioen wil ik met hetzelfde positieve gevoel blijven werken bij ELCEE.


Wil je meer weten over ELCEE?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rob Berkenbosch
Rob Berkenbosch
Account Manager
rberkenbosch@elcee.nl +31 6 53 29 79 09

Profiteer van samenwerking

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vertel ons over uw project!

Contact ELCEE
Vlag vanNederland (Dordrecht) Nederland (Dordrecht)
+31 78 654 47 77
Vlag vanBelgië België
+32 14 44 37 80
Vlag vanDenemarken Denemarken
+45 98 920 65 6
Vlag vanDuitsland Duitsland
+49 93 21 26 29 10
Vlag vanFinland Finland
+358 40 028 86 31
Vlag vanPolen Polen
+48 12 361 21 06
Vlag vanZweden Zweden
+46 85 197 06 55
Vlag vanZwitserland Zwitserland
+41 62 788 50 90